Διαβάστε όσα πρέπει να ξέρετε για να βρείτε τη θέση εργασίας που επιθυμείτε. Ξεκινήστε με τις οδηγίες σύνταξης ενός βιογραφικού σημειώματος και προετοιμαστείτε κατάλληλα για τη συνέντευξη.

Τι να προσέξετε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης

Το να καταφέρετε να περάσετε μια συνέντευξη με επιτυχία είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να κατακτήσετε τη θέση εργασίας που επιθυμείτε. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης σας δίνετε μια πολύ καλή ευκαιρία να παίξετε ενεργητικό ρόλο στην προσπάθεια κατάκτησης της θέσης αυτής. Το πόσο καλά θα τα πάτε κατά τη διάρκεια εξαρτάται κυρίως από τη δική σας ικανότητα να παρουσιάσετε στο μελλοντικό εργοδότη τα προσόντα και τις φιλοδοξίες σας. Για το λόγο αυτό, ακολουθήστε τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές:

Χαιρετίστε με ευγένεια το συνεντευκτή. Χρησιμοποιήστε το όνομά του στο χαιρετισμό και συνοδέψτε τον με μια σφιχτή χειραψία και ένα ειλικρενές χαμόγελο.

Δείξτε αυτοπεποίθηση. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στη συμπεριφορά σας που μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για την τελική επιλογή είναι η επίδειξη ενθουσιασμού και σοβαρότητας. Μπείτε μέσα στην αίθουσα με αποφασιστικά βήματα, χαμογελώντας ελαφρώς.

Καθίστε. Πριν να καθίσετε, πρέπει πρώτα να σας προσφερθεί το κάθισμα. Αφού καθίσετε, προσέξτε τη στάση του σώματός σας. Διατηρήστε καθ'όλη τη διάρκεια της συνέντευξης βλεμματική επαφή με το συνεντευκτή.

Ακούστε με προσοχή το συνεντευκτή. Αρχίστε να μιλάτε αφού σας απευθύνουν το λόγο. Ξεκινήστε με μια σύντομη παρουσίαση του βιογραφικού και της επαγγελματικής σας εμπειρίας.

Προσέξτε τη γλώσσα που χρησιμοποιείτε. Να είστε ακριβείς και ξεκάθαροι στα λόγια και στις εκφράσεις σας. Εκφραστείτε σωστά. Είναι αναγκαίο να εκφραστείτε σωστά, ώστε να μην κάνετε γλωσσικά λάθη, να χρωματίζετε τη φωνή σας και να μιλάτε σε κατάλληλο ρυθμό(αργά και καθαρά).

Σκεφτείτε καλά πριν ρωτήσετε κάτι. Χρησιμοποιήστε τα κενά του συνομιλητή σας για να κάνετε ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.

Επικεντρώστε την προσοχή στα θετικά σας στοιχεία. Όταν μιλάτε για τον εαυτό σας, δώστε έμφαση όσο μπορείτε στην ενέργεια, τα επαγγελματικά προσόντα και τη θέλησή σας να εργαστείτε στη συγκεκριμένη θέση.

Προσέξτε τη γλώσσα του σώματος. Η γλώσσα του σώματος μεταφέρει το 55% των μηνυμάτων που θέλετε να στείλετε στο συνομιλητή σας.

Τηρήστε τους κανόνες "καλής συμπεριφοράς".

Όταν απαντάτε στις ερωτήσεις, δώστε πληροφορίες που έχετε συγκεντρώσει για την εταιρία.

0 comments:

Post a Comment