Διαβάστε όσα πρέπει να ξέρετε για να βρείτε τη θέση εργασίας που επιθυμείτε. Ξεκινήστε με τις οδηγίες σύνταξης ενός βιογραφικού σημειώματος και προετοιμαστείτε κατάλληλα για τη συνέντευξη.

Τι πρέπει να αποφύγετε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης

Είστε πλέον καλά προετοιμασμένοι για τη συνέντευξη και έτοιμοι να "αντιμετωπίσετε" τον πιθανό εργοδότη σας. Τώρα όλα εξαρτώνται από το πόσο καλά θα απαντήσετε στις ερωτήσεις που θα σας υποβληθούν και από το πόσο θα αποφύγετε τις παγίδες που μπορεί να κρύβει η συνέντευξη.

Δεν χρειάζεται να πείτε ψέματα για να εντυπωσιάσετε. Μπορούν πολύ γρήγορα να επαληθευτούν και να δημιουργήσετε πολύ άσχημη εικόνα για σας στο μέλλον. Να θυμόσαστε ότι ο εργοδότης μπορεί να ζητήσει πληροφορίες για το άτομό σας και το ψέμα να αποκαλυφθεί αργότερα. Αν το να πείτε την αλήθεια, δε βοηθάει στη συγκεκριμένη περίπτωση, προσπαθήστε τουλάχιστον να αποφύγετε διακριτικά το θέμα και να τονίσετε κάποια άλλα σημεία του εαυτού σας.

Μη μιλήσετε άσχημα για την προηγούμενη εργασία και τον εργοδότη σας ότι και να έχει συμβεί. Το πιθανόν είναι να σκεφτεί και ο μελλοντικός σας εργοδότης ότι αύριο θα πείτε τα ίδια και για εκείνον.

Αποφύγετε να αναφερθείτε σε θέματα που προκαλούν έντονες αντιθέσεις, όπως πολιτική, θέματα που αφορούν τη θρησκεία, τις φυλετικές διαφορές και θέματα που αφορούν τα αθλητικά (π.χ. ποδόσφαιρο). Ποτέ μη ξεκινήσετε εσείς μια τέτοιου είδους συζήτηση και αποφύγετε διακριτικά να συμμετάσχετε σε αυτή.

Μη δώσετε πληροφορίες που αφορούν την προηγούμενη εργασία σας, τη στρατηγική πολιτική της εταιρίας, τα μελλοντικά της σχέδια κ.τ.λ. Αν και στιγμιαία ο εργοδότης μπορεί να δείξει ενδιαφέρον και να αξιοποιήσει την ευκαιρία για να συλλέξει πληροφορίες για έναν πιθανό ανταγωνιστή του, εσείς προσπαθήστε να αποφύγετε την ερώτηση αυτή. Ο λόγος είναι ότι ο μελλοντικός σας εργοδότης θα πιστέψει ότι είστε αναξιόπιστο άτομο και ότι αύριο μπορεί να προδώσετε και τα δικά του επιχειρηματικά μυστικά.

Τέλος, αποφύγετε να πείτε οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί λανθασμένο ή διφορούμενο. Χρησιμοποιείστε μια εξισορροπιστική στάση, να είστε ειλικρινής και ρεαλιστές, ώστε να μπορέσετε να ξεπεράσετε τις παγίδες της συνέντευξης.

0 comments:

Post a Comment